Mukaan lähtee kaksi GPS-laitetta, joista Garmin Montana varsinaiseen käyttöön ja Garmin Alpha 100 varalaitteeksi. Montana on jo monet reissut nähnyt ja hyväksi havaittu laite, mutta tekniikan pettäessä on mukana toinenkin suunnistusväline. GPS on ollut isona apuna mm. Norjan vaelluksilla, missä reittejä ei ole merkitty eikä varsinaista polkuakaan ole olemassa. Hernerokkasumussa, kun näkyvyys on joitain metrejä, niin jyrkänteen reunat näkee ajoissa laitteen näytöltä.
Paperikarttaa ei mukaan oteta lainkaan ja varsinainen reitin seuraaminen toteutetaan puhelimeen ladatun Trail Appin avulla. Australian ja Uuden-Seelannin kartan lataaminen onnistui vanhaan laitteeseen niin kuin pitikin, mutta uuteen Garminiin vasta usean soiton jälkeen valmistajan auttavaan puhelimeen. Itse laitekin jouduttiin tänä kesänä vaihtamaan, kun se testiretkellä sanoi sopimuksen irti. Onneksi oli takuun alainen laite. Kartan asennus onnistui vasta useamman tukihenkilön hämmästeltyä asiaa langan toisessa päässä ja lopulta asennus suoritettiin etänä manuaalisesti suoraan laitteen sarjanumeron avulla. Garmin Alpha 100 on varsinaisesti ostettu Martalle ja on T5 Mini - tutkapantaan kuuluva käsilaite. Metsästyskoirien laitteisiin harvemmin ladataan Uuden-Seelannin karttoja, joten aiheutettiin silläkin vähän hämmennystä.
Hätätilanteiden varalta haettiin vuokralle rescueME PLB1 - hätälähetin, jolla voi ilmoittaa hädästä nappia painamalla. Aktivoitu PLB lähettää signaalin sijainnista ja yksilöllisestä tunnisteesta satelliitin kautta. Se on maailman pienin henkilökohtainen hätälähetin, joka toimii maalla, merellä ja ilmassa, on vesitiivis ja upotuksen kestävä. Lähetin odottaa vielä testausta.
Pankkikortin pitäisi toimia myös Uudessa-Seelannissa, mutta on helpompi lähteä liikkeelle, kun on maan valuuttaa matkassa. Huippuvuorilla pankkikorttini hajosi ja sen kokemuksen jälkeen olen kantanut mukana kahta korttia. Käteistä opin nostamaan viimeistään Islannissa, missä mikään perheen pankkikorteista ei toiminut, vaan oltiin ravintolan kassalla retkikuntakaveri Minnan kukkarolla. Onneksi on tukiverkostoa ympärillä. Se on tullut todettua monesti tämänkin projektin edetessä. Dollareita yritettiin tilata verkkopankista, mutta valikosta ei Uuden-Seelannin valuuttaa löytynytkään. Asiaa tiedusteltuamme käännyimme valuutanvaihtoon erikoistuneen yrityksen puoleen. Tilaus onnistui näppärästi netin kautta ja rahat toimitettiin viidessä päivässä postiin.
Loman aikana on saatu hankittua loput puuttuvat matkavarusteet ja rinkkojen sisältö on pinottu valmiiksi. Team Voikkaan rinkkojen sisältö on identtinen ja yhteiset matkatavarat on jaettu. Lopullinen viilaus tehdään vasta matkan alussa.
Kotia on laitettu kuntoon ja rouva on vallannut Kepon keittiön pakastinta tyhjentäessään. Loman aikana on syöty yliannos vispipuuroa ja marjapiirakkaa ja Kepon vastuulle jäi tyrniliköörin valmistus. Pakastin on tyhjä, mutta kaapissa on shotti poikineen odottamassa kotiin palaavia vaeltajia.
Valmistautuminen on osa matkantekoa, mutta koko loma ei sentään ole mennyt hellan ääressä ja työlista kädessä. Syksy kuuluu ehdottomasti suosikkivuodenaikoihini ja sää on suosinut ulkoilijaa. Team Voikkaa on patikoinut, läskipyöräillyt ja retkeillyt ja pian alkaa energiatankkausvaihe, jolloin otetaan liikkumiset vähän rennommalla otteella. Kanootin kotiuduttua Voikkaalle saatatte nähdä ohi ajaessane Kymijoella Bob Specialin epämääräistä liikehdintää. Sielun Veljien Kanoottilaulu vedettiin jo duettona.